JELO KOJE JEDNOSTAVNO MORATE PROBATI Zapečeni falafel
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 15.07.22 12:32 ∙ 0
Sastojci:
pola šolje maslinovog ulja
1 šolja sirovog slanutka
½ šolje nasjeckanog crvenog luka
½ šolje peršuna
½ šolje korijandera
4 čena bijelog luka
1 kašika soli
½ kašike mljevenog crnog bibera
½ kašike mljevenog kima
¼ kašičice mljevenog cimeta
Postupak:
Zagrijati rernu na 200 stepeni. Usuti maslinovo ulje u veliki pleh i rasporediti. U procesoru za hranu izmiksati sve navedene sastojke zajedno.
Rukama uzimati količinu od oko dvije kašike mješavine. Formirati falafel u male pljeskavice. Po-složiti svaku u podmazani pleh. Peći 25-30 minuta, lagano okrećući kada su pečene na pola, sve dok ne dobiju zlatnu boju. U frižideru mogu stajati do četiri dana, a u zamrzivaču i do nekoliko mjeseci.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle punjene sirom
10:47 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
15°C