TAJNO DOBROG UKUSA LEŽI U OVOM Punjena paprika na starinski način
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 17.06.22 08:21 ∙ 0
Sastojci:
- paprike babure
- 400 gr mljevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2-4 čena bijelog luka
- 1 veći paradajz svježi
- 50 gr. opranog pirinča obarenog
- 1 jaje
- crvena mljevena paprika
- 1 rendana šargarepa
- mljeveni biber
- so, ulje
- 1 kašika brašna
- 200 ml. kuvanog paradajza
Priprema:
Na ulju propržiti sjeckan crni luk i rendanu šargarepu. Dodati isjeckan bijeli luk. Ubaciti obaren pirinač, mljevenu papriku, posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaje sve zajedno sjediniti.
Sklonite sa šporeta i ubacite to u mljeveno meso i rukama sjediniti i onda puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.
Ređati u pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom. Pouljiti i peći sat vremena na 200 stepeni.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
15°C