OVAKVE ŠNICLE SU JOŠ UKUSNIJE: Dodajte ovaj sastojak umjesto prezli!
ALOONLINE.BA/NAJŽENA.RS | Žena ∙ 12.05.22 12:55 ∙ 0
Kada se prave faširane šnicle u mljeveno meso dodaju se jaja i prezle, ali profesionalni kuhari koriste drugi sastojak koji čini meso sočnijim.
Kako bi šnicle bile ukusnije i zdravije umjesto prezli koristite sjeckane orahe.
Takođe, možete koristiti i kikiriki, bademe ili bilo koji orašasti plod. Meso će biti spolja hrskavo, a iznutra sočno i nježno. Kada krenete da pržite u tiganju ili pečete na roštilju, formiraće se korica koja će omogućiti da sav mesni sok ostane u šniclama.
Ovako pripremljene će biti savršenog ukusa i niko neće moći da im odoli.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C