Ovaj začin utiče na češću pojavu srčanih oboljenja

FOTO: PIXABAY
Glavni sastojak kuhinjske soli je natrijum, iz natrijum-hlorida, koji može imati negativno dejstvo na stanje ljudskog organizma.
Utvrđeno je da ljudi sa natrijumom na gornjoj granici normalnog raspona imaju znatno veću vjerovatnoću da razviju visok krvni pritisak i srčanu insuficijenciju, dvije najčešće hronične bolesti kako starimo.
Obavljena je studija na Univerzitetu Bar-Ilan u Izraelu tokom koje je pronađena veza između nivoa natrijuma i ozbiljnih srčanih oboljenja. Rezultati su nedavno objavljeni u Еvropskom časopisu za preventivnu kardiologiju.
Ova studija dovodi u pitanje tu pretpostavku, i sugeriše da postoji jaka, dugoročna veza između viših nivoa natrijuma i kardiovaskularnog rizika, čak i među onima koji se inače smatraju zdravima.
Prevencija je ipak jednostavna. Smanjen unos soli i više vode uradiće posao. Ljekari savjetuju da se pridržavamo ovoga i u mladosti kako ne bismo otežali sopstveno starenje, piše B92
- Tagovi
- začini
Možda vas zanima

Ovi začini su među najzdravijim na svijetu
10:13 ∙ Život ∙ 0vremenska prognoza
Sarajevo

Banja Luka

Mostar

Tuzla

Bihać

Bijeljina

Zenica

Prijedor

Pale
