RECEPT U DUHU EVROVIZIJE Sočne lazanje sa domaćim korama od kojih „polazi vodica na usta“

Pixabay
Ako ste ovih dana gledali Evroviziju, vjerovatno vam je palo na pamet da biste mogli da pojedete koje parče sočne i ukusne lazanje.
Sastojci:
Za kore:
3 jajeta
300 g brašna
1/2 kašičice soli
1 kašika maslinovog ulja
Za crveni sos:
500 g miješanog mljevenog mesa
2 konzerve paradajz pelata
2 glavice crnog luka
3 čena bijelog luka
100 g šampinjona
1 kašika koncentrovanog paradajza
1 kocka goveđe supe
suvi biljni začin
so
biber
Bešamel sos:
500 ml mlijeka
50 g maslaca
4 kašike brašna
so
biber
Takođe, potrebni su vam sirevi za rendanje između kora, kao što je mocarela, parmezan, čedar…
Priprema:
U posudu sipajte prosijano brašno, potom dodajte jaja i so i umijesite smjesu, dodajući maslinovo ulje. Potom ostavite oko sat vremena u frižider.
Za crveni sos: Propržite crni luk, kasnije dodajte bijeli luk i pečurke i mljeveno meso. Kad malo sve uvri, dodajte kosku supe i paradajz.
Začiniti svim začinima i ostavite da se prohladi.
Bešamel: Na istopljeni maslac propržite brašno, lagano dodavati zagrijano mlijeko uz konstantno miješanje. Dodati začine i miješati dok se ne stegne.
U dublju posudu redajte kore koje ste razvukli od dobijenog testa, veličine pleha u koji ćete redati.
Pospite crveni sos, pa bešamel, a onda narendajte mocarelu i čedar.
Redajte dok ne utrošite masu, s tim da posljednji sloj bude bešamel, čedar i parmezan.
Pecite oko 40 minuta u zagrijanoj rerni na 180 stepeni.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- lazanje
- LAZANJE RECEPT
Možda vas zanima
vremenska prognoza
Sarajevo

Banja Luka

Mostar

Tuzla

Bihać

Bijeljina

Zenica

Prijedor

Pale
