POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula
Aloonline.ba | Gorana Jović | Život ∙ 13.03.25 10:07 ∙ 0

Foto: Pixabay
Potrebno je:
Za tijesto:
500 ml mlake vode
5 kašika šećera
1 kašika suvog kvasca
200 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
2 prstohvata soli
1100 g brašna
Sastojci za fil:
500 g oraha
5 kašika šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kašiku suvog kvasca i 5 kašika šećera stavite u mlaku vodu. Za 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite tijesto, pa ga ostavite da nadođe. Onda ga podijelite na 4 djela. Oklagijom razvucite, pa premažite i uvijte štrudlu. Orahe natopite u vodi. Dodajte šećere i sve zakuvajte dok se šećer ne otopi. Fil mažite preko tijesta pa urolajte. Pecite štrudlu u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
Život
vremenska prognoza
9°C
Sarajevo

-1°C
Banja Luka

9°C
Mostar

2°C
Tuzla

-7°C
Bihać

8°C
Bijeljina

9°C
Zenica

3°C
Prijedor

7°C
Pale
