PILETINA SPREMLJENA NA POSEBAN NAČIN Uživajte u preukusnom obroku
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za piletinu koji vam može poslužiti kao ideja za današnji ručak.
Piletina – sastojci:
pileće grudi ili bataci
2 kasičice kisele pavlake
50 gr listova sira
100 gr sunke ili suvog vrata
50 gr rendanog sira
malo suvog začina
ml. biber
2 čena bijelog luka
ulje
malo slatke paprike mljevene
1 kašičica soja sosa
Piletina – priprema:
Meso duboko zasijecite do kraja bez presjecanja na kraju. Pospite suvim začinom i mljevenim biberom.
Premažite pavlakom i u svako parče nasjeckajte po čen bijelog luka. Stavite listove savijene šunke i listove kačkavalja i pritisnite gornjim dijelom mesa.
Meso odozgo zasijecitie nožem. U činiju sipajte ulje, dodajte mlevenu papriku i soja sos. Sve izjednačite i premažite meso sa svih strana. Odozgo stavite po šaku rendanog kačkavalja.
Pecite na 200 stepeni C oko 45 – 50 minuta da lijepo porumeni ako treba i duže. Prohlađeno sijecite. Serviranjte uz krompir pire. Pravi delikates kao iz restorana.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- piletina
- piletina recepti