LJETNA SALATA
Sastojci
Priprema
Rižu stavite kuvati u 750 ml vrele posoljene vode. Kad je riža skuvana ocijedite je i ostavite da se ohladi.
Kozice posolite, pobiberite, dodajte malo chilia i dimljene paprike. Kratko ih popecite na zagrijanoj tavi s malo maslinovog ulja.
Povrće pripremite tako da rukolu i krastavac narežete na kockice, paradajz prerežite na četvrtine, mrkvu narežite na trakice, a mladi luk na kolutiće.
Za umak, u blender stavite sve sastojke: peršun, bosiljak, maslinovo ulje koricu i sok limuna, aceto balsamico, med, so i crni biber. Miješajte da se sastojci dobro povežu.
Postepeno miješajte, po potrebi dodajte još ulja, probajte i po želji dodatno začinite.
U većoj posudi rižu promiješajte s povrćem, lagano posolite i polijte s malo maslinovog ulja.
Posluživanje
Salatu rasporedite u tanjire/zdjelice/posudice za posluživanje pa prelijte s umakom i po vrhu rasporedite kozice.
Savjet
Ovu salatu možete jesti kad god i gdje god, na večeru, ručak na poslu, piknik na otvorenom ili plažu… Samo je ponesite sa sobom i uživajte u divnom obroku.
Nema slike torte