LJETNA SALATA

FOTO/COOOLINARIKA

Sastojci
Priprema
Rižu stavite kuvati u 750 ml vrele posoljene vode. Kad je riža skuvana ocijedite je i ostavite da se ohladi.
Kozice posolite, pobiberite, dodajte malo chilia i dimljene paprike. Kratko ih popecite na zagrijanoj tavi s malo maslinovog ulja.
Povrće pripremite tako da rukolu i krastavac narežete na kockice, paradajz prerežite na četvrtine, mrkvu narežite na trakice, a mladi luk na kolutiće.
Za umak, u blender stavite sve sastojke: peršun, bosiljak, maslinovo ulje koricu i sok limuna, aceto balsamico, med, so i crni biber. Miješajte da se sastojci dobro povežu.
Postepeno miješajte, po potrebi dodajte još ulja, probajte i po želji dodatno začinite.
U većoj posudi rižu promiješajte s povrćem, lagano posolite i polijte s malo maslinovog ulja.
Posluživanje
Salatu rasporedite u tanjire/zdjelice/posudice za posluživanje pa prelijte s umakom i po vrhu rasporedite kozice.
Savjet
Ovu salatu možete jesti kad god i gdje god, na večeru, ručak na poslu, piknik na otvorenom ili plažu… Samo je ponesite sa sobom i uživajte u divnom obroku.
1 komentar na vest “LJETNA SALATA”
Ostavite komentar Odustani od odgovora
Možda vas zanima

Torta s jagodama i kremom od sira
14:33 ∙ Život ∙ 0
Ćevapi bez mesa, a ukusni kao pravi
12:07 ∙ Život ∙ 0
Brz i lagan obrok: Tortilje od tikvica iz rerne
14:33 ∙ Život ∙ 0Život

Popularno cvijeće otrovno za ljubimce
16:20 ∙ Život ∙ 0
Torta s jagodama i kremom od sira
14:33 ∙ Gurmani ∙ 0
Ćevapi bez mesa, a ukusni kao pravi
12:07 ∙ Gurmani ∙ 0vremenska prognoza
Sarajevo

Banja Luka

Mostar

Tuzla

Bihać

Bijeljina

Zenica

Prijedor

Pale

Nema slike torte