ISKORISTITE PREOSTALA JAJA Jež salata sa kuvanim jajima, tunjevinom i sirom

PRINTSKRIN
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine
- 1 glavica crnog luka
- 3 kuvana jajeta
- 100-150 g tvrdog sira (gauda, trapist ili sl.)
- 400 g maslina bez koštica
- majonez
Za marinadu luka:
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika sirćeta
- 150–200 ml ključale vode
Priprema:
Tražite salatu koja će biti i dekoracija i glavno jelo? E pa ova salata jež je pravo malo čudo na tanjiru. U njoj se krije savršen spoj tunjevine, jaja, sira i maslina – a kad se sve to lijepo oblikuje, dobije se ukusno i simpatično jelo koje će svi primijetiti.
Ne peče se, pravi se brzo, a izgleda kao da ste se baš potrudili. Idealna je za slave, rođendane, druženja, ali i kad samo želite da iznenadite ukućane nečim drugačijim. Pored ukusa, osvaja i izgledom.
Savjet:
Ako želite bogatiji ukus, ostavite salatu u frižideru 1–2 sata da se svi sastojci lijepo povežu. Poslužuje se hladna!
Sitno isjeckajte crni luk i prelijte ga marinadom (so, šećer, sirće, ključala voda). Ostaviti da omekša i izgubi jačinu.
Ocijedite tunjevinu. Kuvana jaja i sir izrendajte.
Slaganje: Tunjevina, ocijeđeni crni luk, majonez, kuvana jaja, majonez, sir, majonez, masline.
Na tanjiru oblikujte salatu u poluloptu – kao leđa malog ježa. Masline prepolovite na pola i poređajte po površini kao bodlje. Po želji, napravite oči i njuškicu od komadića masline, zrna bibera ili sličnih detalja. Dekorišite okolo sa listićima rukole ili peršuna kao travnjak.
Ukusna, kremasta, osvježavajuća – i još izgleda preslatko na stolu.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- Jaja
- jež salata
- recepti
Možda vas zanima
vremenska prognoza
Sarajevo

Banja Luka

Mostar

Tuzla

Bihać

Bijeljina

Zenica

Prijedor

Pale
