Sastojci:



  • 1 kg pilećih krila

  • 1 kašičica soli

  • 1 kašičica bibera

  • 1 kašičica aleve paprike

  • ½ kašičice ljute aleve paprike

  • ½ kašičice mljevenog korijandera

  • ½ kašičice bijelog luka u prahu

  • ulje


Priprema:


1. Krilca oprati i posušiti papirnim ubrusom, a zatim blago nauljiti sa svih strana.

2. Sve začine sjediniti i dobro ih utrljati u piletinu.

3. Pleh ili vatrostalnu posudu obložiti papirom za pečenje, poredati piletinu, blago preliti uljem i dobro ušuškati drugim listom papira za pečenje.

4. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta.

5. Zatim, skloniti papir za pečenje i nastaviti sa pečenjem dok krilca ne dobiju finu, braonkastu boju i hrskavu spoljašnjost.

6. Poslužiti toplo uz umak ili salatu po želji.