U pitanju su pica mafini od lisnatog tijesta.

Nema puno nepoznanica u ovom receptu - potrebni su vam kalupi za mafine, lisnato tijesto i sastojci za picu. Ono što će da vas iznenadi je vrhunski ukus.

Sastojci:

500 g lisnato tijesto

200 g suvog vrata (ili šunke)

2 komada paradajza

150 g kačkavalja

origano ili bosiljak prema ukusu


Priprema:

Kupovno lisnato tijesto razvijte i polako isijecite na 12 kvadrata.

Podmažite malo sa uljem kalup za mafine i u svaki raširite po jedan isječeni kvadrat tijesta. Prstima oblikujte ivice.

Pospite prvo sitno nasjeckani suvi vrat ili šunku.

Zatim sameljite i ocijedite paradajz dok ne dobijete gusti pelat i stavite po jednu do dvije kašike u svaku "čašicu".

Potom pospite sa origanom ili bosiljkom prema ukusu i, kao završnica, odozgo stavite kačkavalj isjeckan na kockice.

Pecite u dobro zagrijanoj rerni sve dok pica mafini ne porumene.

Kada se ohlade, izvadite iz kalupa i poslužite, prenosi Ona.

BONUS VIDEO: