Definitivno jedan od najboljih recepata za peciva ili neke kiflice. Izuzetnog ukusa i svakako morate probati pripremiti po ovom receptu. Oduševiti će vas jednostavnost ali okus najviše. Ovi mliječni kroasani se mogu pripremiti i na jedan drugačiji način, kao recimo hrenovke u tijestu. Mliječni kroasani su odlični i drugi dan, pokazao sam u videu kako izgledaju drugi dan. Ma kažem, oduševićete se okusom i defintivno stojim iza napisanih riječi.

Sastojci:

– 700 g glatkog brašna
– 200 g maslaca
– 4 dl mlijeka (mlako)
– 10 g šećera
– 7 g soli
– 7 g suhog kvasca
– 50 ml ulja
– 1 velika žlica jabučnog octa / sirćeta (ili bilo koji drugi)
– dodatno potrebno za boju kroasana:
– 3 litre vode
– 70 g soda bikarbone

Priprema:

Upaliti peć da se grije na 50 C.

BONUS VIDEO:

;t=2s