SASTOJCI:

500 g brašna

2 kašike pečenog susama

20 g svježeg kvasca

250 ml kisele vode

100 ml ulja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

200 g ajvara

PRIPREMA:

Prvo ispecite susam – u suvu tavu stavite susam i na tihoj vatri ga pecite dok ne počne da mijenja boju i blago požuti i zamiriše. Kiselu vodu ugrijte, staviti u nju po kašičicu šećera i brašna i izmrvljen kvasac.

Promiješajte i ostavite na to-plom da se kvasac aktivira. U činiju sta-vite aktivirani kvasac, ulje, so, pečeni su-sam pa postepeno dodajte brašno i zamijesite glatko tijesto.

Činiju zatim pokrijte i ostavite na toplom mjestu na 45 minuta. Zatim podlogu za rad pospite brašnom i izručite naraslo tijesto.

Oklagijom ga razvucite na debljinu od oko pola centimetra pa ga premažite ajva-rom. Uvijte ga u rolat i isijecite pužiće debljine oko dva cm, pa ih slažite na pleh obložen pek-papirom. Krpom prekrijte pužiće dok se rerna ne ugrije na 180 stepeni, a zatim ih pecite oko pola sata.

BONUS VIDEO: