Sastojke možete i mijenjati, u zavisnosti od toga šta volite ili ne, te nema razloga da ga ne prilagodite sebi.

Sastojci:


100g sojinih odrezaka

150g karfiola

2 glavica crnog luka

4, 5 čenova bijelog luka

1 mrkva

1 manji patlidžan

2 krompira

čeri paradajz

listovi svježeg peršuna

suvi biljni začin

ulje

Priprema:


Na zagrijanom ulju izdinstajte sitno sječen crni luk, pa mu dodajte mrkvu i krompir isječen na veće kvadrate.

Sipajte malo vode, pa povrću sjedinite i cvjetove karfiola i na kriške sječen patlidžan koji ste prethodno osolili i poslije petnaestak minuta iscjedili od viška tečnosti.

Začinite suvim biljnim začinom, pa lagano krčkajte, po potrebi dodajući vode.

Svemu potom pripojite prethodno u vodu potopljene sojine odreske i na četvrtine isječen čeri paradajz.

Krčkajte na laganoj vatri, pa pred kraj dodajte sitno sječen bijeli luk i peršun.

Poslužite uz hljeb, savjetuje "Ona".

BONUS VIDEO: