Gurmani
PREPORUKA ZA DANAS Jogurt pita sa bundevom
Bundevu s razlogom zovu kraljicom jeseni. Ukusna je, jeftina, iskoristiva u raznim slatkim i slanim jelima. Tako je dospjela i u jogurt pitu, i oplemenila joj i okus i izgled.
Portal AloOnline.ba i Hotel spa „Integra“ vas vode na nezaboravni vikend u Trebinje. Više detalja saznajte OVDJE.
PRIPREMA:
1. Najprije ispeći bundevu ili skuvati na pari. Izmiksati u pire.
2. U zdjelu staviti brašno, prašak za pecivo, mast ili margarin, šećer i žumanjke.
3. Umijesiti tijesto i podijeliti na 2 nejednaka dijela. Veći dio staviti u hladnjak, a manji u zamrzivač dok napravimo kremu.
4. Dok se tijesto odmara, pripremiti kremu. Bjelanjke i šećer ismiksati u čvrsti snijeg, dodati kiselo vrhnje, jogurt, prah pudinga, brašno i na kraju pire od bundeve. Sve sjediniti mikserom.
5. Tijesto iz hladnjaka razvaljati na veličinu lima
6. Istresti kremu i poravnati
7. Tijesto iz zamrzivača naribati na kremu
8. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 45 minuta na temperaturi od 175°.
9. Ohlađenu pitu posuti šećerom u prahu i narezati na kocke.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Preporučuje
Domaće snikers kuglice tope se u ustima
12:58 | 0Gurmani
Domaće snikers kuglice tope se u ustima
12:58
|
0
Pasta karbonara po italijanskom receptu
07:30
|
0
Najnovije
Najčitanije
Anketa
Da li ste za zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima?