Sastojci  za 12 osoba:










Tijesto:


300 g brašna

1 prašak za pecivo

100 g šećera

150 g masti

ili 180 g margarina

4 žumanjka




Krema:


4 bjelanka

150 g šećera

400 ml kiselog vrhnja

400 ml tekućeg jogurta

2 praška za puding od vanilije


2 žlice brašna

300 g pirea od bundeve











Portal AloOnline.ba i Hotel spa „Integra“ vas vode na nezaboravni vikend u Trebinje. Više detalja saznajte OVDJE.


PRIPREMA:


1. Najprije ispeći bundevu ili skuvati na pari. Izmiksati u pire.



2. U zdjelu staviti brašno, prašak za pecivo, mast ili margarin, šećer i žumanjke.

3. Umijesiti tijesto i podijeliti na 2 nejednaka dijela. Veći dio staviti u hladnjak, a manji u zamrzivač dok napravimo kremu.

4. Dok se tijesto odmara, pripremiti kremu. Bjelanjke i šećer ismiksati u čvrsti snijeg, dodati kiselo vrhnje, jogurt, prah pudinga, brašno i na kraju pire od bundeve. Sve sjediniti mikserom.

5. Tijesto iz hladnjaka razvaljati na veličinu lima

6. Istresti kremu i poravnati

7.  Tijesto iz zamrzivača naribati na kremu

8. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 45 minuta na temperaturi od 175°.

9.  Ohlađenu pitu posuti šećerom u prahu i narezati na kocke.


PRIJATNO!



BONUS VIDEO