Sastojci:


10-12 tortilja

150 g kačkavalja

180 g kiselog vrhnja

150 g suhog vrata

kečap

origano, biber

Priprema:


1. Tortilje isjeći modlom približne veličine kalupa za mafine, tako da pokrije i ivice kalupa (da se dobije oblik prave koripice tj. čašiče). Kalupe za mafine premazati uljem. Kačkavalj izrendati, a suhi vrat isjeći na manje kockice.

2. Oko 60 g kačkavalja ostaviti sa strane a ostatak pomiješati sa suhim vratom, kiselim vrhnjem, kečapom i začinima pa dobro sjediniti sastojke.

3. U svaki kalup za mafine položiti tijesto tortilje tako da se dobije oblik korpica.

4. Na dno korpica usuti malo kačkavalja a zatim dodati punjenje.

5. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 15 minuta.

6. Izvaditi iz pećnice, sačekati nekoliko minuta da se korpice prohlade, a zatim poslužiti.

BONUS VIDEO: