Svi će vas pitati za recept.

Potrebni sastojci:

Za 5 osoba - 3 crvene paprike, 1 kašika sosa od paradajza, 1 pile (oko kilogram i po), 1 kašika mljevene paprike, pola kašičice soli, 2 kašike maslinovog ulja, 1 luk , 2 čena bijelog luka, 85 g pančete, ¼ kašičice tucane ljute paprike, 4 paradajza, 1 veza peršuna

Priprema:

Pecite crvene paprike oko 10 do 15 minuta, povremeno ih okrećuću i posle toga ih ostavite da se ohlade. Oljuštite ih. U blenderu ih propasirajte zajedno sa kašikom sosa od paradajza.

Isijecite pile na uobičajen način, s tim što ćete bijelo meso presjeći na pola. Zatim začinite pileće meso mljevenom paprikom i solju.

U zagrijanom maslinovom ulju u tiganju pecite piletinu oko 10 minuta. Prebacite pileće meso na tanjir.

U drugom tiganju prodinstajte isječen crni i bijeli luk oko 5 minuta. U luk dodajte pančetu i ljutu papriku, dinstajte još par minuta i nakon toga dodajte prethodno pripremljenu piletinu. U isti tiganj zatim dodajte isjeckan paradajz i sačekajte da provri, a zatim smanjite temperaturu na srednju jačinu i ostavite poklopljeno još 20-ak minuta.

Na kraju začinite isjeckanim peršunom. Prijatno!