Pored toga što se veoma brzo prave, ovakav recept omiljen je upravo zbog toga što meso ostaje sočno iznutra, a zadržava zlatnu i hrskavu koricu spolja.

U kombinaciji sa sosevima i prilozima, ovo jelo ne može nikako da "pretekne" za sutradan, osim ako ne planirate da ih spremite u većoj količini.

Pazite, lako se čovjek prevari pa se zanese idealnim ukusima i pojede po koji više. Stoga, zavrnite rukave i spremite se da pokupite pohvale, a da vaši medaljoni blistaju na trpezi kao iz restorana.

Sastojci za pripremu čiken nagetsa:



  • 500 g pilećih fileta (pileće grudi ili bataci bez kosti)

  • 1 jaje

  • 100 g brašna

  • 100 g prezli ili krupnijih hljebnih mrvica

  • 50 g rendanog parmezana

  • 1 kašičica soli

  • 1/2 kašičice crnog bibera

  • 1/2 kašičice crvene paprike (slatke)

  • 1/2 kašičice bijelog luka u prahu (opciono)

  • 1/2 kašičice praška za pecivo (opciono, za dodatnu hrskavost)


Priprema hrskavih čiken nagetsa:


Operite pileće filete i osušite ih papirnim ubrusima. Isijecite meso na male komade (otprilike 3-4 cm) kako bi se brže pržilo i bilo lakše za jelo.

U jednu posudu stavite brašno, so i malo crnog bibera. U drugu posudu stavite jaje i umutite ga viljuškom. U treću posudu stavite prezle, rendani parmezan, alevu papriku, bijeli luk u prahu i prašak za pecivo. Dobro promiješajte.

Uzmite svaki komadić pilećeg mesa, prvo ga uvaljajte u brašno, zatim ga umočite u jaje, a potom ga uvalite u krušne mrvice (dobro pritisnite da se mrvice zalijepe). Ponavljajte ovaj postupak dok ne iskoristite sav pileći meso.

U velikom tiganju zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće (testirajte ga tako što ubacite malu količinu krušnih mrvica, koje bi trebalo brzo da isprže), stavite pileće nagetse u tavu. Pržite ih u serijama, ne stavljajte ih previše, kako bi se ravnomjerno ispržili i postali hrskavi. Pržite ih oko 3-4 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.

Kada su nagetsi gotovi, stavite ih na papirni ubrus kako biste uklonili višak ulja, prenosi Ona.rs.