Mekane, sočne i prepune ukusa, podsjećaju na nedjeljne ručkove kod bake, kada se oko stola okupljala cijela porodica. Priprema je jednostavna, a rezultat pravo gurmansko zadovoljstvo koje se pamti.

Zato, ako tražite jelo koje će oduševiti i ukućane i goste, lovačke šnicle zapečene u rerni pravi su izbor. Savršeno se slažu uz krompir, pire ili svježu salatu.

Vrijeme pripreme:

30 minuta + 60 minuta pečenje

Sastojci:
1 kg karea ili krmenadli bez kosti

1 glavica crnog luka

2 čena bijelog luka

100 ml bijelog vina

500 ml bistre supe (od kocke ili domaće)

1 kašika senfa

1 kašika slatke paprike

so, biber, suvi začin po ukusu

brašno za valjanje mesa

ulje za prženje

Priprema:

Krmenadle dobro istanjite kuhinjskim čekićem. Posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno sa obje strane.

Na malo ulja propržite šnicle dok ne dobiju zlatnu koricu, pa ih izvadite sa strane.

U istoj masnoći prodinstajte sitno sjeckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte kašiku senfa i slatku papriku, pa kratko propržite.

Zatim sipajte bijelo vino i pustite da alkohol ispari, a potom dodajte supu i sitno sjeckan bijeli luk. Začinite po ukusu biberom i suvim začinom.

Kada sos provri, prelijte njime pripremljene šnicle koje ste složili u zemljanu ili vatrostalnu posudu.

Stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pecite oko jedan sat, dok meso potpuno ne omekša i upije sve arome.