Ovi pečeni uštipci savršen su spoj hrskave korice i mekane unutrašnjosti, puni topljenog sira i kačkavalja.
Idealan su izbor za doručak, večeru ili kao predjelo uz ajvar, šunku, pršutu ili kisjelu pavlaku.
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 kašičica soli
- 200 g kačkavalja
- 200 g feta sira
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g brašna
- 80 g prezli
Priprema:
- Umutiti jaja sa solju.
- Dodati rendan kačkavalj, usitnjenu fetu, prašak za pecivo, brašno i prezle.
- Sjediniti sve sastojke u gušću masu.
- Kašikom vaditi smjesu i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
- Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
- Gotovi su kad poprime zlatnu boju, a servirati ih možete tople ili hladne – uvijek su jednako ukusni, piše Stil.