Ovi pečeni uštipci savršen su spoj hrskave korice i mekane unutrašnjosti, puni topljenog sira i kačkavalja.

Idealan su izbor za doručak, večeru ili kao predjelo uz ajvar, šunku, pršutu ili kisjelu pavlaku.

Sastojci:



  • 4 jaja

  • 1 kašičica soli

  • 200 g kačkavalja

  • 200 g feta sira

  • 1 kesica praška za pecivo

  • 100 g brašna

  • 80 g prezli


Priprema:



  • Umutiti jaja sa solju.

  • Dodati rendan kačkavalj, usitnjenu fetu, prašak za pecivo, brašno i prezle.

  • Sjediniti sve sastojke u gušću masu.

  • Kašikom vaditi smjesu i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.

  • Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C dok ne porumene.

  • Gotovi su kad poprime zlatnu boju, a servirati ih možete tople ili hladne – uvijek su jednako ukusni, piše Stil.