Ne samo da su poznati po svježini koju donose zbog kombinacije sira i paradajza, već su i idealan način da iskoristite preostali hleb.
Sastojci za bruskete:
- stari hljeb isječen na kriške
- 3-4 paradajza
- 1 mladi luk
- feta-sir
- so
- maslinovo ulje
- origano
- malo bibera
- malo sirćeta
Priprema brusketa:
Operite paradajz, pa ga isjecite na kockice i ubacite u činiju.
Očistite i operite mladi luk i isjecite ga na kolutiće, pa njega ubacite u činiju sa paradajzom.
Dodajte mješavini sir i promiješajte.
Posolite, dodajte malo bibera, a zatim prelijte sa uljem i malo sirćeta.
Sve to lijepo promiješajte.
Stari hljeb isecite na kriške i poredajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Tankim mlazom pređite uljem preko parčića hljeba, pa pospite origano preko.
Ubacite samo hljeb da se peče na 180 stepeni 10-ak minuta.
Izvadite ga i prerko svakog dodajte po kašiku mješavine, prenosi Ona.rs.