Ne samo da su poznati po svježini koju donose zbog kombinacije sira i paradajza, već su i idealan način da iskoristite preostali hleb.

Sastojci za bruskete:



  • stari hljeb isječen na kriške

  • 3-4 paradajza

  • 1 mladi luk

  • feta-sir

  • so

  • maslinovo ulje

  • origano

  • malo bibera

  • malo sirćeta


Priprema brusketa:

Operite paradajz, pa ga isjecite na kockice i ubacite u činiju.

Očistite i operite mladi luk i isjecite ga na kolutiće, pa njega ubacite u činiju sa paradajzom.

Dodajte mješavini sir i promiješajte.

Posolite, dodajte malo bibera, a zatim prelijte sa uljem i malo sirćeta.

Sve to lijepo promiješajte.

Stari hljeb isecite na kriške i poredajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Tankim mlazom pređite uljem preko parčića hljeba, pa pospite origano preko.

Ubacite samo hljeb da se peče na 180 stepeni 10-ak minuta.

Izvadite ga i prerko svakog dodajte po kašiku mješavine, prenosi Ona.rs.