Obavezno probajte ovo kremasto i voćno zadovoljstvo, jer ćete sigurno "olizati" tanjir i tražiti repete.
Potrebno je:
Za koru: 7 žumanca, 7 kašika šećera, 7 kašika mlijeka, 7 kašika brašna, 1 kesica praška za pecivo
Za fil: 7 bjelanca, 7 kašika šećera, 500 g bresaka
Za sirup: 200 g šećera, 100 ml vode
Priprema:
Za koru umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i umutite kompaktnu smjesu. Sipajte je u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Skuvajte šećer i vodu da dobijete sirup. Umutite bjelanca, pa kada dobijete čvrst snijeg, lagano sipajte sirup uz stalno mješanje.
Isjeckajte breskve što sitnije, pa ih dodajte u fil, promješajte, pa nafilujte koru. Stavite šampitu u frižider da se dobro ohladi i stegne.
(Alo.rs)