Sastojci:


  • 8 paprika srednje veličine

  • oko 1kg krompira

  • 1 mrkva

  • 1 glavica crnog luka

  • 2 čena bijelog luka

  • 4 kašike kisele pavlake

  • oko 150 gr tvrdog domaćeg kravljeg sira

  • 50gr domaće slanine

  • 1 kašika bio začina, po ukusu so, biber, mirođija, malo ljute paprike, par zrna korijandera

  • 1 kašika sjeckanih listova peršuna


Priprema


Papriku pripremiti za punjenje.

Krompir narendati.

Kapulu, bijeli luk, mrkvu sitno nasjeckati.

Sve povrće zajedno izmješati.

Dodati narendan ili drobljen sir, kao i kiselo vrhnje.

Dodati nasjeckan list peršuna i začine i sve dobro promiješati da se smjesa uveže. Po potrebi dodati još malo vrhnja.

Pripremljenom smjesom puniti paprike.

Na svaku papriku staviti krišku slanine.

Podliti sa 1-2 dl vode i peći poklopljeno na 200 stepeni oko 1h.