Sastojci:


Kore za savijače

Kiseli krastavci 8 kom

Ementaler 8 kriški

Suncokretovo ulje 1.25 šoljica

Majoneza 0.50 šolje

Sriracha umak 1 kašika

Postupak:


Listove za savijače nareži na jednake, pravilne komade, a ivice premaži vodom. U sredinu svake rolnice stavi krišku sira, a na sir stavi kiseli krastavac.

Podigni donji vrh kore i preklopi ga preko krastavca.

Presavij bočne strane prema unutra i nastavi rolati do kraja.

Prstima nanesi malo vode na gornji vrh omota kako bi ga zalijepio. Ponovi s preostalim zamotuljcima.

Ulij ulje u duboku tepsiju i zagrij na srednje jakoj vatri 5-8 minuta.

Dok se ulje zagrijava, pomiješaj majonezu i sriracha umak, pa ostavi sa strane.

Pomoću termometra provjeri temperaturu ulja – treba dostići 190°C.

Prži zamotuljke u serijama po tri minute sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Izvadi zamotuljke pomoću hvataljki i stavi ih na papirne ubruse da upiju višak ulja.

Posluži uz pripremljeni umak i uživaj.