Sastojci:
Kore za savijače
Kiseli krastavci 8 kom
Ementaler 8 kriški
Suncokretovo ulje 1.25 šoljica
Majoneza 0.50 šolje
Sriracha umak 1 kašika
Postupak:
Listove za savijače nareži na jednake, pravilne komade, a ivice premaži vodom. U sredinu svake rolnice stavi krišku sira, a na sir stavi kiseli krastavac.
Podigni donji vrh kore i preklopi ga preko krastavca.
Presavij bočne strane prema unutra i nastavi rolati do kraja.
Prstima nanesi malo vode na gornji vrh omota kako bi ga zalijepio. Ponovi s preostalim zamotuljcima.
Ulij ulje u duboku tepsiju i zagrij na srednje jakoj vatri 5-8 minuta.
Dok se ulje zagrijava, pomiješaj majonezu i sriracha umak, pa ostavi sa strane.
Pomoću termometra provjeri temperaturu ulja – treba dostići 190°C.
Prži zamotuljke u serijama po tri minute sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
Izvadi zamotuljke pomoću hvataljki i stavi ih na papirne ubruse da upiju višak ulja.
Posluži uz pripremljeni umak i uživaj.