Sastojci:


1 kg krompira

500 g mljevene junetine

2 luka

4 jajeta

400 ml kiselog vrhnja

100 grama ribanog sira

maslinovo ulje

so i biber

ostali začini po želji

Priprema:


Musaka je jedno od onih jela koje nas odmah podsjeća na porodična okupljanja.

Ova ukusna kombinacija krompira, sočnog mljevenog mesa i sira stvara savršeni spoj ukusa kojemu je teško odoljeti.

Osim što je zasitna i hranjiva, musaka je i jednostavna za pripremu.

Najprije ogulite i narežite krompir na ploške, zagrijte ulje i lagano ga popržite.

Nasjeckajte luk i popržite ga, dodajte meso i začinite.

Posudu premažite s malo ulja i prekrijte dno s polovinama krompira.

Lagano ih posolite, zatim rasporedite meso te njega prekrijte ostatkom krompira.

Razmutite jaja, dodajte vrhnje i ribani sir te sve zajedno prelijte preko musake.

Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni, prenose "24Sata".