- 4 pileće šnicle 4
- 1 crni luk
- 2 čena bijelog luka
- 100 ml ulja
- 1 šolja paradajz soka
- 1 kašičica sjeckani peršun
- suvi biljni začin
- biber
- bosiljak
Gurmani
Nestaje iz tanjira: Piletina u sosu od paradajza i bijelog luka
Uz pire krompir ili neki drugi prilog po želji i sezonsku salatu potpun i savršen ručak.
Sastojci
Kako pripremiti
Isjeckajte sitno crni luk, pa ga stavite da se prodinsta sa uljem i suvim začinom.
Nakon kratkog dinstanja dodajte piletinu, nalijte paradajz sok i dodajte vode koliko da prekrije meso, pa ostavite da se krčka. Kada voda ispari trebalo bi i piletina da bude gotova
Pred kraj stavite sitno isjeckan bijeli luk, biber, peršun i bosiljak, ostavite da prokrčka, pa poslužite toplo uz prilog i salatu po želji.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Preporučuje
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?
14:06 | 0Gurmani
Domaće snikers kuglice tope se u ustima
12:58
|
0
Pasta karbonara po italijanskom receptu
07:30
|
0
Najnovije
Najčitanije
Anketa
Da li ste za zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima?