Ukoliko primjetite ovu promjenu na jajetu, odmah ga bacite
Aloonline.ba | Žena ∙ 19.07.22 13:39 ∙ 0
Jaja su namirnica koju najčešće konzumiramo za doručak ili večeru i sigurno su jedan od omiljenih i najpraktičnijih obroka među ljudima širom svijeta
Neki smatraju da su jaja dobar oblik prevencije od razvoja bolesti jer jačaju imunološki sastav koji se bori protiv virusa i infekcija.
Bitno je da ako uočite da je bjelance poprimilo nijansu perle ili ružičaste – bacite ih.
Promjena u boji, koliko god bila suptilna, može upućivati da se radi o pokvarenoj namirnici izazvane bakterijom Pseudomonas.
Upravo je ona odgovorna za kvarenje namirnice, ali i trovanje hranom, navodi se iz Ministarstva poljoprivrede SAD.
- Ova bakterija stvara pigment u bjelancu jajeta, pa ako primijetite da bjelance nema vama poznatu boju, bacite ga – savetuju stručnjaci iz Centra za sigurnost.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
11°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
12°C
Mostar
8°C
Tuzla
2°C
Bihać
11°C
Bijeljina
12°C
Zenica
8°C
Prijedor
12°C