VOĆE KOJE SE NAJVIŠE KORISTI ZIMI Veličanstveni kuglof od limuna koji morate da probate!
SASTOJCI:
200 g maslaca
190 g šećera
1 vanilin šećer
korica od 2 limuna
4 jaja
200 ml kisele pavlake
360 g brašna
40 g gustina
malo soli
1 prašak za pecivo
5 kašike šećera u prahu
2 kašike soka od limuna
Portal AloOnline.ba i Hotel spa „Integra“ vas vode na nezaboravni vikend u Trebinje. Više detalja saznajte OVDJE.
PRIPREMA:
U posudu narežite maslac, pa dodajte šećer i vanilin šećer. Naribajte koricu dva limuna i pjenasto sve umutite. U smjesu dodajte jedno po jedno jaje sve vrijeme miksajući. Ubacite kiselu vrhnje i ponovo izmiksajte. Dodajte pavlaku, gustin, malo soli i prašak za pecivo i sve izjednačite u jednoličnu smjesu. Kalup za kuglof dobro namažite maslacem i stavite pet minuta u frižider. Zatim smjesu sipajte u rashlađen kuglof i stavite da se peče u rernu zagrijanu na 180 stepeni 60 minuta. Pečeni kuglof ostavite nekoliko minuta da se prohladi, pa ga izvadite iz kalupa. Za ukrašavanje pomiješajte šećer u prahu sa sokom od limuna, pa ravnomjerno nanesite po vrhu puštajući da se slije niz kuglof, piše Recepttura.
BONUS VIDEO: