OBROK GOTOV ZA 15 MINUTA Napravite osvježavajuću italijansku pastu sa limunom
Italijanska pasta sa limunom je recept koji morate da znate. Zašto? Zato što je za pripremu potrebno samo 15 minuta, zašto što je hranljivo jelo, zašto što je jednostavan, a opet glamurozan obrok.
Potrebno:
- 500 g špageta
- 30 g putera
- 4 veća čena bijelog luka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašičice izrendane limunove korice
- po ukusu soli
- 50 g + svježe izrendanog parmezan sira
- 1 do 2 kašike sitno sječenog peršuna
- 30 ml svježeg limunovog soka
Priprema:
U provrelu vodu dodati so i pastu. Ostaviti 125 ml vode u kojoj se pasta kuvala i procijediti pastu.
U veći tiganj rastopiti puter, dodati sitno isječen bijeli luk i pržiti samo dok zamiriše. Dodati pavlaku za kuvanje, limunovu koricu i so i kuvati oko 5 minuta na osrednjoj temeraturi, ili dok ne počne da se zgušnjava. Dodati procijeđenu pastu i vodu u kojoj se pasta kuvala, pojačati temperaturu i kvati sve zajedno, miješajući dok se sos ne sjedini sa pastom, oko 2 minuta.
Skloniti sa ringle i po malo dodajte izrendani parmezan dok se ne sjedini, dodajte isjeckan peršun, limunov sok i sjediniti sve zajedno. Poslužiti uz dodatak parmezana i tucane paprike.