SPECIJALITET VAŠE KUHINJE: Šnicle od mljevenog mesa, ručak u kome će uživati cijela porodica
ALOONLINE.BA/ALO.RS/ | Žena ∙ 18.10.21 09:19 ∙ 0
Potrebno je:
400 g mljevenog mesa
1 crveni luk (luk)
3-4 čena bijelog luka
1 komad šargarepe
peršunov list
so i biber
1 kriška hljeba
50 ml mlijeka
1 kom jaje
1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
1. Prelijte hljeb mlekom i ostavite da se upije, dodajte jaje i sve izmiješajte.
2. U meso dodajte naribanu šargarepu, sjeckani luk i zdrobljeni bijeli luk, isjeckani peršun.
3. Pospite sodom bikarbonom, posolite, dodajte biber. U mješavinu dodati namočeni hljeb.
4. Kada dobijete jednoličnu smjesu, prvo formirajte kuglice, miješajući brašno i mrvice hljeba, a zatim ih poravnajte među dlanovima i oblikujte odreske željene veličine. Ispržite na malo ulja, poslužite sa prilogom po želji.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
10°C
Sarajevo
2°C
Banja luka
8°C
Mostar
4°C
Tuzla
-3°C
Bihać
8°C
Bijeljina
9°C
Zenica
4°C
Prijedor
9°C