POSLASTICA KAO IZ PROFESIONALNE KUHINJE Najbolji recept za najkremastiji čokoladni kolač
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 18.09.22 07:00 ∙ 0
Ljubitelji čokolade će se oduševiti ovim receptom jer je pravi od samo 4 sastojka i to u tetrapaku.
Nikad jednostavnije i brže napravite najlepši čokoladni kolač, koji može da se mjeri sa onim koji prave čuveni poslastičari. Jedina je „mana“ što mora da se čeka 2 sata da se ohladi, ali isplati se.
Sastojci:
- 2 žumanjka
- 50 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
Priprema:
Žumanjke, šećer i slatku pavlaku pomiješajte. Dobro sjedinite, a zatim kuvajte dok ne krenu da se pojavljuju mjehurući. Čim krene malo da vri, isključite i sklonite sa šporeta i promiješajte. Dodajte čokoladu u fil i lijepo promiješajte da se čokolada otopi. Isperite prazan tetrapak i presijecite na pola. Obložite pek papirom i sipajte smjesu. Stavite u zamrzivač na 2 sasta.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
13°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
12°C
Mostar
9°C
Tuzla
3°C
Bihać
12°C
Bijeljina
12°C
Zenica
8°C
Prijedor
14°C