Slana i slatka peciva od lisnatog tijesta: Mekana, mirisna i neodoljivog ukusna

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za neodoljiva slatka i slana peciva. Uživaćete u neodoljivom ukusu.
Potrebno je:
200 gr maslaca ili margarina
1 jaje
1 kašika ulja
1 kašičica šečera
1 kašičica sirćeta
250 ml vode
malo soli
3 lončeta od 250 gr brašna
180-200 gr margarina omekšanog
Prilog:
sir, voće, kulen, sir
Priprema:
U činiju staviti brašno, dodati jaje, ulje, sirće, so šećer i vodu i zamesiti glatko tijesto. Ostaviti u frižideru da odstoji 20-30 minuta da se ohladi. Omekšati margarin.
Tijesto podijeliti na 4 djela, obraditi, pa staviti u kese da se još malo ohladi u zamrzivaču oko 30 minuta.
Razviti prvu lopticu što tanje i premazati margarinom i saviti na oklagiju pa preseći na pola pa presaviti tijesto da dobiješ mali paketić staviti u zamrzivač.
Može ostati da se zamrzne ili razviti i koristiti ga po želji. Možete praviti rolnice sa kulenom, kiflice sa kačkavaljem i trougliće sa sirom.
Peći na 220 stepeno 25-30 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- kiflice
Možda vas zanima
vremenska prognoza
Sarajevo

Banja luka

Mostar

Tuzla

Bihać

Bijeljina

Zenica

Prijedor

Pale
