SAVRŠENA POSLASTICA ZA LJETO, GOTOVA „OČAS POSLA“ Sočna ljetna pasta salata
Hladna obrok salata s piletinom, povrćem koje god imate pri ruci, mariniranom piletinom sa dodatkom gorgonzole prosto poziva na ljeto.
Jedno lagano jelo iz zdjelice koje bez problema možete pripremiti i noć prije za sutra.
Sastojci (za četiri osobe):
250 gr tjestenine po izboru
400 gr odreska od filea pilećih prsa
2 šake listova mladog špinata
2 svježe paprike
5 komada paradajiza
10 otkoštenih zelenih maslina
50 gr gorgonzola sira
Maslinovo ulje, senf
peršun
Priprema:
Marinirati odreske pilećih prsa u masinovom ulju i začinima koje volite. Ostaviti u marinadi minimalno 30 minuta i popržiti na gril tavi. Ispečenu piletinu nemojte odmah sjeckati, ostavite je na 15 minuta sa strane da svi sokovi od mesa ostanu unutra dok se ne ohladi
U posoljenoj prokuhanoj vodi skuhajte tjesteninu na 10 minuta. Iscjedite, isperite pod mlazom hladne vode i nakon što se potpuno prohladila stavite ju u veću zdjelu.
Dodajte mladi špinat, isjeckanu papriku i paradajiz, cijele masline, na komadiće natrganu gorgonzolu i isjeckanu pečenu piletinu. Pospite svježim peršunom.
Pripremite maslinovo ulje, senf, te začina koje volite. Prelijte preko salate i sve dobro izmješajte.
Ostavite u hladnjaku na minimalno jedan sat ili preko noći.