SAVRŠEN POČETAK DANA: Engleski doručak
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 12.05.22 07:00 ∙ 0
Sastojci
za 1 osoba
1 kobasica
4 tanke kriške pancete
3 šampinjona
3 cherry paradajza
1jaje
1 kašika smeđeg graha iz konzerve
2 kašike ulja
ZA POSLUŽIVANJE
2 tosta
20 g maslaca
150 ml soka od breskve
Priprema
U tavi na zagrijanom ulju ispecite kobasice, a zatim ploške pancete. Na istoj masnoći podinstajte gljive, a zatim kratko i male paradajziće.
Na preostalom ulju ispecite jaje na oko, a tost u tosteru ili u tavi bez masnoće. Na tanjir složite toplu kobasicu, pancetu, pečeno jaje, šampinjone, paradajz i kašiku ocijeđenog graha.
Posluživanje
Poslužite s tostom premazanim maslacem i čašom soka.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
11°C
Sarajevo
3°C
Banja luka
9°C
Mostar
5°C
Tuzla
2°C
Bihać
8°C
Bijeljina
9°C
Zenica
5°C
Prijedor
13°C