RECEPT ZA IDEALAN LJETNJI RUČAK Rolovani patlidžan sa dvije vrste sira
Ovaj recept će učiniti da čak i probirljiva djeca zavole povrće. Ukus će biti izvrstan, a izgled primamljiv. Ovo jelo možete poslužiti i gostima, a priprema se brzo i lako. Pogodno je i za početnike u kuhinji.
Potrebni sastojci:
2 veća patlidžana
250 g kačkavalja
300 g sitnog sira
400 ml soka od paradajza
1 glavica crnog luka
2 čena bijelog luka
150 g spanaća
ulje
so, biber
malo svježeg peršuna
Način pripreme:
Patlidžane isjecite po dužini na trake, pa ih usolite i ostavite sa strane da pusti vodu. U zagrijan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte isjeckan spanać, crni i bijeli luk. Sve dinstajte zajedno oko pet minuta, pa na kraju dodajte začine po ukusu. Tiganj sklonite sa vatre, smjesu stavite u posudu, pa dodajte sir i sve zajedno pomješajte. U pleh, u kom ćete peći patlidžan, sipajte sav paradajz sos. Na radnu površinu stavite po jedan list patlidžana, pa ga premažite smjesom od sira i spanaća. Na kraju, list patlidžana pospite rendanim kačkavaljem i urolajte, pa slažite u pleh. Postupak ponavljate sve dok imate materijala. Rolnice stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite 20 minuta. Prijatno, uživajte!
- Tagovi
- recept
- rolovani patlidžan