PROBAJTE GRAH NA DRUGAČIJI NAČIN Pasulj sa paprikama i paradajzom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 24.06.22 20:21 ∙ 0
Sastojci:
– 1 kg pečenih paprika
– 500 gr graha
– 2 luka
– 3 čena bijelog luka
– 2 kašike paradajz pirea
– maslinovo ulje
– so, biber
Način pripreme
Grah skuhajte u vodi dok skoro ne omekša. Sitno izrežite luk i bijeli luk te dinstajte u šerpi na maslinovom ulju.
Paprike ogulite i očistite od košpica pa izrežite na kockice. Dodajte grah i papriku u šerpu zajedno sa paradajz pireom.
Podlijte sa vodom i kuhajte pola sata dok se okusi ne prožmu.
Možda vas zanima
ZASLADITE DAN Posna čokoladna torta
13:32 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
10°C
Sarajevo
2°C
Banja luka
8°C
Mostar
4°C
Tuzla
-3°C
Bihać
8°C
Bijeljina
9°C
Zenica
4°C
Prijedor
9°C