PRIJEDLOG ZA RUČAK Punjene paprike za koje će vam svi tražiti recept
Sastojci
8 paprika
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 šolja riže
4 čena bijelog luka
10 kašika ulja
1 šolja mljevenih oraha
so
biber
1 dl soka od paradajza
1 kašika brašna
Priprema
U velikom tiganju zagrijte malo ulja, pa dodajte sitno sjeckani crni luk. Poslije pet minuta dodajte šargarepu koju ste prethodno izrendali na krupno rende i sitno sjeckan bijeli luk. Sve zajedno dinstajte oko pet minuta.
Pirinač stavite u hladnu vodu i perite ga dok voda ne ostane sasvim čista. Pirinač zatim dodajte u tiganj sa povrćem.
Na kraju dodajte i mljevene orahe. Sve miješajte i začinite solju i biberom i ostalim začinima po ukusu.
Paprike operite i odstranite im vrh, ali ga sačuvajte, pa ih napunite smjesom i ređajte u duboku šerpu.
U tiganj u kom ste pržili povrće sipajte oko dvije litra vode, pa dodajte paradajz-sos i kašiku brašna. Tečnost koju dobijete sipajte preko paprika tako da dopola “plivaju” u njoj. Vrh koji ste odsjekli vratite na papriku.
U zagrijanu rernu stavite paprike da se peku na 180 stepeni oko 45 minuta.
Kada su gotove, ostavite ih da se prohlade, pa ih služite.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA