PRIJAĆE VAŠEM STOMAKU Zelena čorba sa ovsenim pahuljicama
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 06.10.22 08:52 ∙ 0
Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 manja tikvica
dvije šake svježe blitve
4 kašike ovsenih pahuljica
1-1,5 l vode
malo maslinovog ulja
kašičica soli
pola kašičice šarenog bibera
Priprema:
U šerpu sipajte ulje i na zagrijanom ulju propržite sitno isjeckanu glavicu luka uz stalno miješanje. Zatim dodajte ovsene pahuljice i na kockice isjeckanu tikvicu pa dinstajte i dalje.
Kad tikvica omekša, dodajte isjeckanu blitvu i podlijte vodom. Začinite solju i biberom i kuvajte pet minuta na tihoj vatri. Zatim skinite sa vatre i sve usitnite štapnim mikserom. Čorbu servirajte sa krutonima, pavlakom ili je jednostavno pospite svježim peršunovim listom. Na ovaj način možete kuvati čorbe od raznog povrća.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
SAVRŠEN OBROK Pohovani kolutovi luka
11:55 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
16°C
Mostar
11°C
Tuzla
4°C
Bihać
15°C
Bijeljina
16°C
Zenica
11°C
Prijedor
12°C