NEŠTO LAGANO ZA RUČAK: Piletina u umaku od brokule!
Sastojci:
270 g brokule,
300 g pilećih prsa,
300 g vrhnja za kuhanje,
1 čen bijelog luka…
25 g maslaca,
so, biber,
začini po želji
Priprema:
Pileća prsa narežite na krupnije kocke, veličine jednog zalogaja. Posolite ih i pobiberite po želji. A od začina možete dodati malo mljevenog kumina i crvene paprike.
Cvjetove brokule stavite kratko kuhati u kipuću vodu. Dovoljno je svega 2-3 minute da brokula omekša.
U dubokoj tavi otopite malo maslaca (25 g) i na njemu prepržite piletinu sa svih strana. Kada je piletina gotova odložite je sa strane iz tave.
Kuhanu brokulu usitnite u multipraktiku na zrna. Dobijenu smjesu od brokule prebacite u tavu gdje ste prethodno ispekli piletinu s nasjeckanim jednim čehnom bijelog luka. Kratko sve prodinstajte na tavi. Brokulu i bijeli luk prelijte s 300 g vrhnja za kuhanje i pustite da vrhnje zakipi.
Po potrebi posolite i pobiberite umak. A nakon što vrhnje zakipi smanjite vatru i nastavite sve kuhati na laganoj vatri dodanih pet minuta ili dok umak ne dobije željenu gustoću (koju možete regulirati količinom dodanog vrhnja za kuhanje).
Kada je umak gotov u njega umiješajte komade pečene piletine te cijelo jelo poslužite uz komade kuhane brokule ako ste ih ostavili.
Prijatno!