NA OVAJ NAČIN MAKEDONCI SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE Samo zbog jedne cake budu presočne
Punjene paprike na makedonski način je definitivno jedan od boljih ručaka koji ćete spremiti.
Priprema se lako, a evo koliko se razlikuju od naših.
Sastojci:
8-10 crvenih paprika roga
300 grama mljevenog mesa
70 grama riže
3 glavice crvenog luka
dvije šargarepe
2 čena bijelog luka
suvi začin
biber
paradajz
Priprema:
Paprike očistite od peteljki i semenki. Operite ih i svaku (sa obe bočne strane) zasijecite nožem u obliku “x”. Dok se paprike kuvaju, kroz te proreze, fil će postepeno uzimati tečnost iz tepsije.
Crveni i bijeli luk sitno isjeckati i na ulju dobro propržiti, a zatim dodati rendane šargarepe, mljeveno meso i pirinač te sve zajedno pržiti. Začiniti suvim začinom i biberom.
Paprike napunite pripremljenim filom. Zatvorite ih paradajzom. Složite u podmazanu tepsiju (26-28 cm) i sipajte vodu, oko 2 cm, tako da ona dođe do polovine paprika.
Tepsiju stavite na ringlu i kuvajte sat vremena. U tom periodu, paprike okrenite dva do tri puta i po potrebi dolijte vodu (maksimalno tri puta).
Prebacite u rernu i ostavite da se zapeku na 180 °C oko pola sata.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- PAPRIKE
- punjene paprike
Lijepe su ove punjene paprike.