KREMAST I SOČAN Rižoto sa lignjama, savršen ručak za ljeto
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 02.07.22 06:30 ∙ 0
Sastojci
400 g lignji
100 g luka
2 čena bijelog luka
250 g riže okruglog zrna
2 kašike ulja
400 g pelata
100 ml bijelog vina
2-3 pileće kocke
250 ml vode
1 kašika šećera
1/2 kašike origana
1 kašika nasjeckanog peršuna
2 kašike maslinova ulja
ribani parmezan
Priprema
Na zagrijanom ulju popržite luk, dodajte očišćene lignje narezane na kolutiće, isjeckajte bijeli luki kratko propržite
Dodajte rižu, pelate, šećer, kocke, origano, biber i zalijte vinom. Dinstajte 15-20 minuta uz postepeno dolijevanje vode i miješanje. U gotovi rižoto umiješajte maslinovo ulje.
Posluživanje
Poslužite posuto peršunom i po želji parmezanom. Osim lignji u ovo jelo možete dodati i druge plodove mora.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
8°C
Sarajevo
2°C
Banja luka
8°C
Mostar
4°C
Tuzla
-2°C
Bihać
7°C
Bijeljina
8°C
Zenica
3°C
Prijedor
9°C