JELO ZA GURMANE Piletina u pikantnom umaku
AloOnline.ba | Žena ∙ 11.09.24 16:58 ∙ 0
Sastojci:
300 g pilećeg bijelog mesa
100150 g brašna
2 jajeta
150 ml piva
23 kašike majoneza
23 kašike pavlake
1 kašičica senfa
peršunov list
biber, so
23 čena bijelog luka
ulje
Priprema:
Meso isjeći na uže štapiće, posoliti ga i pobiberiti. U činiju dodati brašno, jaja i pivo pa žicom dobro izmiješati. Ulje ugrijati, meso provlačiti kroz pripremljenu smjesu od jaja, brašna i piva. Pržiti kao uštipke.
Vaditi na papirne salvete da upiju višak masnoće. U majonez dodati kašiku pavlake i kašičicu senfa. U to još dodati nasjeckan bijeli luk i nasjeckan peršunov list. Servirati meso s umakom i uživati u svakom zalogaju.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
ZASLADITE VIKEND Brzi čupavci mekani kao pamuk
12:16 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja Luka
12°C
Mostar
8°C
Tuzla
4°C
Bihać
0°C
Bijeljina
12°C
Zenica
8°C
Prijedor
16°C