IDEALNA VEČERA Pasta sa tikvicama
Ukoliko ste ljubitelji paste, sigurno ćete se oduševiti, a ono što je važno jeste da se sprema jednostavno i ne oduzima puno vremena.
Sastojci:
- 500 g tjestenine po želji
- 350 g mladih tikvica
- 1 manja glavica crvenog luka
- 80 g pančete
- 20 g parmezana
- 4 dl neutralne pavlake
- 2 čena bijelog luka
- 3 kašike ulja
- mješavina začina, biber
Priprema:
1. Tikvice oprati, odsjeći im vrhove, a potom ih zajedno sa korom izrendati na krupno rende.
2. Crveni luk sitno isjeckati, a bijeli luk ispasirati.
3. Pančetu isjeći na tanke štapiće.
4. Na malo ulja propržiti crvrni i bijeli luk, dodati pančetu te i nju kratko propržiti.
5. Kada pančeta porumeni, dodati tikvice i dinstati ih dok ne omekšaju.
6. Zatim dodati neutralnu pavlaku, parmezan i začine po ukusu te kuhati na umjerenoj temperaturi 10 minuta dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Tjesteninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a potom je procijediti od suvišne tečnosti.
8. Obarenu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA