IDEALAN ZA VRELE DANE Za tren oka napravite domaći „cookies“ sladoled
Bogata slatka krema okusa vanilije posipana sa hrskavim komadićima keksića, klasični je okus sladoleda koji zadovoljava široke mase, a ujedno je jedan od domaćih sladoleda kojega je najlakše napraviti iako zahtjeva pripremu u kućanskom aparatu za pripremu sladoleda.
Vrijeme pripreme: 45 min
Ukupno vrijeme s hlađenjem: 3 h
Sastojci:
2 čaše slatkoga vrhnja
1 čaša mlijeka
2/3 čaše šećera
1 čajna žlica ekstrakta vanilije
keksići po želji (preporuka: čokoladni suhi keksi)
Priprema:
1. Pomješajte slatko vrhnje, mlijeko, šećer i ekstrakt vanilije u zdijeli i stavite na vatru te ugrijte dok se šećer posve ne otopi.
2. Prebacite smjesu u hladnu zdijelu, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru da se posve ohladi.
3. Smrvite keksiće, ali pazite da ostavite i poneki veći komadić. Mrvljene keksiće stavite u zamrzivač.
4. Smjesu stavite u aparat za pripremu sladoleda i prema uputama proizvođača ga zamrznite. Kada je sladoled skoro pa gotov, ubacite i mrvljene keksiće.
5. Smjesu stavite u posudice koje ćete moći dobro poklopiti bez dovoda zraka. Smrznite na dodatnih 2 sata prije posluživanja.
- Tagovi
- recept
- RECEPT DANA