HRSKAVA PALENTA OMILJENI PRILOG UZ SVA JELA! Potrebna su samo tri koraka
AloOnline.ba | Žena ∙ 31.01.23 10:45 ∙ 0
Palentu pripremljenu na ovaj način možete poslužiti kao prilog mesnim i povrtnim pečenjima.
Sastojci:
500 g palente
Voda
100 g maslaca
Začini po želji (timijan, origano…)
Sol, biber
Priprema:
Vodu posolite, pa pustite da se zagrije do vrenja. Dodajte palentu i miješajte dok se kuha. Dodajte i začine po želji. Palentu kuhajte dok ne postane kremasta, a zatim dodajte maslac i sve dobro promiješajte. Skuhanu palentu prebacite na papir za pečenje kojim ste obložili posudu za pečenje. Pustite da stoji barem sat vremena, a zatim ohlađenu i stisnutu palentu režite na oblike po želji. Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja i dodajte palentu. Pustite da se peče dok ne poprimi hrskavu koricu i zlatnu boju s obje strane.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- HRSKAVA PALENTA
- recept
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
11°C
Sarajevo
3°C
Banja luka
9°C
Mostar
5°C
Tuzla
2°C
Bihać
8°C
Bijeljina
9°C
Zenica
5°C
Prijedor
13°C