ČUFTE OD TIKVICA Kad ih jednom probate pravićete ih uvijek
U toku ljeta i vrelih dana, mnogo je ljudi koji izbjegavaju meso, pa se sve više okreću jelima koja obiluju povrćem. Ali, s obzirom na to da dolazimo sa podneblja gdje je meso obavezno za ručak, teško je odoljeti svim specijalitetima, ali i pronaći im biljnu zamjenu.
Zato smo za vas pripremili recept za ćufte od tikvica koje su jednako ukusne kao one s mesom. Kada se tikvice pomiješaju sa svim ostalim namirnicama i začinima, dobićete jelo u kom ćete uživati.
Sastojci
4 tikvice
4 čena bijelog luka
4 jaja
300 gr brašna
100 gr prezle
ulje za prženje
peršun
začini po ukusu, so, biber
Priprema:
Tikvice izrendajte na krupno rende, posolite i ostavite da otpuste vodu.
Kada odstoje, iscijedite višak vode, pa ih stavite u veću posudu.
Dodajte sitno sjeckan bijeli luk i peršun, so, biber, brašno, prezle, jaja i začine po želji.