BUREK KAKAV NISTE PROBALI Samo jedan trik dovodi ga do savršenstva
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 27.06.22 08:26 ∙ 0
Potrebno je:
500 gr srednjih kora
400-500 gr mljevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
soli biber
200 ml kisele vode
ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sitno sjeckan crni luk pa dodati meso i dinstati ga oko 15-20 minuta. Dodati soli bibera.
Pleh veličine 24 cm premazati uljem dodati prvu koru na dno da dijelovi kore da prelaze preko ivice pleha. Kore i meso podijeliti na tri dijela ostaviti malo kora za prekrivanje.
Prvu koru koju zgužvamoa poprskamo uljem i kiselom vodom zgužvamo sljedeću koru pa je poprskamo uljem i kiselom vodom.
Na petu koru stavljamo trećinu mesa.
Opet ponavljamo meso treći dio kore isto pa pokrijemo meso sa par kora prskamo uljem i kiselom vodom.
Zadnju koru užuškamo sa svih strana, premažemo uljem i prskamo vodom. Pečemo na 220 stepeni C oko 45 minuta. Sječi vruć. Služiti uz jogurt ili kiselo mlijeko.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
9°C
Sarajevo
4°C
Banja luka
9°C
Mostar
5°C
Tuzla
0°C
Bihać
8°C
Bijeljina
9°C
Zenica
5°C
Prijedor
9°C