FANTASTIČNA POSNA BIJELA ČORBA! Recept koji će oduševiti i najveće gurmane
Bijela čorba se inače sprema mrsna, ali kako smo u periodu posta njena varijanta bez mesa je sajajna opcija za današnji ručak. Najveći gurmani neće biti zakinuti za fantaziju okusa kojim odiše ova varijacija jela! Uživajte u kuhanju, a i u jelu.
Sastojci:
- 1 glavica crvenog luka
- 1/2 većeg celera
- 1 paškanat
- 3 veće mrkve
- 2 srednja krompira
- 200 ml posne pavlake za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1 kocka od povrća za supu
- 1 kašičica senfa
- 1 veza svežeg peršuna
- bijeli luk u prahu
- so
- biber
- maslinovo ulje za serviranje
Priprema:
Ulje zagrijte u šerpi i sa malo vode izdinstajte luk dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu šargarepu, celer i paškanat isjeckane na kockice i krompir na polovine.
Dodajte kocku za supu, nalijte dvije litre vode i ostavite da se povrće skuva.
Kada je krompir omekšao, izvadite ga i stavite u sjeckalicu, sipajte pavlaku za kuvanje i kašičicu senfa i sve dobro usitnite u glatku masu.
Dodajte so, biber, bijeli luk u prahu, izblendani krompir i sve sjedinite. U šerpu dodajte i sitno sejckani svježi peršun, pa pustite da se sve kuva još desetak minuta.
Čorbu prije serviranja prelijte sa malo maslinovog ulja i poslužite uz domaći hljeb.