RECEPT ZA RUČAK Juneće šnicle u saftu
Uvijek je idealno vrijeme da porodicu okupite za trpezom i poslužite svoje najmilije jelom koje je spremljeno s ljubavlju.
Ukoliko su vam potrebne svježe ideje, ovo je recept za savršeno spremljene juneće šnicle. Teško je naći nekoga kome se ovo jelo ne sviđa, a u ovoj varijanti priprema je zaista jednostavna, a rezultat vrhunski.
Sastojci:
1 kg junetine
200 ml paradajza
2 kašičice senfa
2 čena bijelog luka
1 glavica crnog luka
4 kašike brašna
lovorov list
so, biber
Priprema:
Junetinu isjecite na što tanje šnicle. Dobro ih izlupajte čekićem za meso, pa ih usolite i uvaljajte u brašno sa obje strane. Tiganj zagrijte, sipajte ulje, pa spustite šnicle i pržite ih pet minuta s obje strane, zatim ih odložite na tanjir. Sitno isjeckajte crni i bijeli luk, pa ih stavite u tiganj i pržite u istom ulju u kom su bile šnicle. Dodajte lovorov list, paradajz sok, začine po ukusu, senf, pa vratite šnicle u tiganj. Nalijte vodom toliko da šnicle budu prekrivene, sve promješajte, poklopite, smanjite vatru i ostavite da se krčka dok šnicle ne budu skroz mekane. Šnicle služite uz pire krompir ili pirinač.
Pratite nas na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.
BONUS VIDEO: