NAJBOLJI DO SADA! Isprobajte čupavce koji se tope u ustima!
Sastojci:
Kora:
– 2 kom. jaja
– 300 ml. mlijeka
– 400 gr. brašna
– 200 gr. šećera
– 1 paketić peciva
Preliv:
– 3 kašike kakao
– 100 gr. čokolade za kuhanje
– 250 gr. putera
– 200gr. sećera
– 100 ml. mlijeko
Jos:
– po potrebi kokos, orahe…
Priprema
U posudu u kojoj ćete spremti, stavite jaja i sećer. Miksajte dok jajca pobijele. Naštimajte mikser na najmanjoj brzini, pa dodajte mlijeko i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Kada se sve sjedinilo, iskljucite mikser, te masu izlijte u pleh 30×35 obložen pek papirom. Zagladite povrsinu, te stavite peći u predhodno zagrijanoj pećnici i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.
Najbolje provjeriti čačkalicom. Pečeni kolač, izvadite iz pleha, te ostavite da se prohladi, dok spremate preliv. Kada se ohladi, sijecite na kocke.
Preliv:
U šerpicu stavite vodu i šećer. Kada počne da vri, dodajte kakao, promiješajte kratko, te dodajte puter i čokoladu. Miješajte dok se sve lijepo otopi, te maknite sa vatre.
Orahe ili kokos… sta vam vise odgovara spremite u dublju posudu. Svaku kockicu uronite u čokoladni preliv dok je jos vreo (to radite sa viljuskom), te prebacite u posudu sa orasima, fino uronite da ima sa svih strana, te ređajte u pleh. Gotove kocke ostavite u hladnjak da se čokolada stisne, potom poslužite i uživajte.